Wednesday, June 18, 2008

...

"Handen på hjärtat, vad skulle du helst göra resten av livet, amputera penis och sen diskutera Shakespeares fantastiska sonetter med en intelligent kvinna eller lobotomera dig och sen bli avsugen av henne?"
-Slitz-

Alltså... Och så låter vi kossor och grisar ta upp plats på slakterierna?

Och hela grejen "Men slappna av lite det är på skämt, det är lite grabbig jargong bara och det ligger i killars natur" kan fara och flyga.

Hur låter det här liksom:

"Men slappna av lite Achmed, det där med att du är hårig som en apa och har poatatis i parketten är bara på skämt, det är lite svennig jargong bara och det är helt normalt"

eller

"Men slappna av lite, det där med att svarta ska stå i kedjor på åkern och ha sig är kanske lite over the top men det ligger liksom i vitas natur det är bara att acceptera..."

SÅ JÄVLA FED.

Min mammas kompis sa en otroligt sann sak för ett tag sedan, hon är en sjukt cool kvinna som är engagerad i både politiken och kvinnojouren:

"när man som kvinna en dag vaknar upp och ser att man är den del av halva världens befolkning som är något så sjukt objektifierad och avmänskligad, rent ut sagt in i porerna förtryckt på alla vis så händer det något som gör att från och med den dagen blir inget sig likt igen. Man liksom förlorar barnatron och den stora livsglädjen man sedan avundas män för att dom får ha kvar. När man skrattar skrattar man för stunden, men att alltid veta att man är andra klassens världsmedborgare tär så fruktansvärt att man inte kan bli annat än kroniskt nedstämd och förbannad".

Vilket är ungefär så jag kännt sedan jag började tänka själv. Och för att referera till inledande citat: egentligen spelar det ingen roll hur mycket jag tänker själv och hur intelligent jag är. Jag kommer ändå på något lustigt vis sluta diskutera Shakespeare (i mitt fall andra saker än just honom möjligtvis) för att suga av en lobotomerad snubbe bara för att han drar ner byxorna. För alla intelligenta kvinnor (kvinnor i allmänhet även) vill ju blåsjobba hjärndöda killar, det vet ju alla.

Skribenter i vissa tidningar har antaligen blivit omedvetet lobotomerade. Det vore sorgligt om de bara var födda med total avsaknad av hjärnaktivitet.

Det kanske sorgligaste är att det finns folk som petar i sig skiten frivilligt.
Litterär själv-lobotomi kan vi kalla det.

Och så fyller vi våra slakterier med kossor och grisar...

1 comment:

Anonymous said...

Vid lobotomi blir man inte hjärndöd! Lobotomi innebär att man går in i pannloben å "kapar" vissa nerver som går till centrala hjärnan för att på så sätt ta bort vissa känslor såsom ångest. Man kan säga att man blir känslolös.